+359 885 557 044 / +359 879 500 389 dfk_delfinite@abv.bg

ДФК ДЕЛФИНИТЕ взе участие на първият коледен турнир във Велико Търново по покана на спортен клуб „Болярчета“.Всички срещи от надпреварата се изиграха на 7 и 8 декември.Надпреварата бе за деца, родени след 1 януари 2005 г.Отборът на „Делфините“ успя да победи тима на ЦСКА с 1:0. Единственият гол в мача реализира Мирян Василев.В първата среща от надпреварата варненските малчугани отстъпиха на Зведичка Бургас с 0:3. Загубата обаче бе плод на стъписване отстрана на тима от морската столица, тъй като това е дебютно участие за децата на такъв форум. Още в следващия мач варненци записаха победата над ЦСКА, които от своя страна пък победиха с 4:1 Звездичка. Делфините успяха да спечелят още мачовете си с Локомотив (ГО) с 2:0 и Янтра (Габрово) с разгромното 4:0. Имената си сред голмайсторите записаха Пламен Арчев, Йоан Киров, Симеон Симеонов, Димитър Тодоров. С изявите си на терена Георги Венциславов, който е с една година по-малък от останалите, остави страхотно впечатление.
Шефът на детски футболен клуб Делфините Илко Станчев пък коментира, страхотната организация и добрите условия, които предложиха организаторите на надпреварата. „Домакините се представиха на ниво. Топла зала със страхотна атмосфера. Представихме се много силно, очарован съм от цялостната игра на младите. С четири тренировки с тази формация бихме ЦСКА. Всичко това ме амбицира да направим отбор с деца 2005-06 г. и да участваме на всички турнири за да ги спечелим”, сподели с усмивка Станчев.

Той разкри още, че през пролетта или лятото обмисля да организира международен турнир във Варна, където ще бъдат поканени водещите школи в тази възраст в страната, както и от Румъния, Сърбия, Гърция, Турция и др.